COLEGIUL JUDEŢEAN AL MEDICILOR
B-dul 22 Decembrie, Bl.42, Parter, Deva - 330111, HD, Romania, Tel.: 0254.234.259, Fax: 0254.234.300, E-mail: colmedhd@yahoo.com
HUNEDOARA - DEVA
Operator de date cu caracter personal inregistrat sub nr. 16667

Descrierea programului

In vederea cresterii gradului de pregatire profesionala si asigurarii unui nivel ridicat al cunostintelor medicale, medicii sunt obligati, potrivit art. 414 al. 1 din Titlul Xii privind exercitarea profesiei de medic, organizarea si functionarea Colegiului Medicilor din Romania - al Legii nr. 95/ 2006  “ sa efectueze un numar de cursuri de pregatire si alte forme de educatie medicala continua si informare in domeniul stiintelor medicale, pentru cumularea numarului de credite stabilit in acest sens de catre Colegiul Medicilor din Romania. Sunt creditate programele, precum si celelalte forme de educatie medicala continua avizate de catre Colegiul Medicilor din Romania “.

Educatia Medicala Continua consta in ansamblul activitatilor educationale planificate care au ca scop mentinerea sau dezvoltarea cunostintelor, conduitei si atitudinilor profesionale necesare medicului  pentru a-si desfasura eficace activitatea profesionala si, in acelasi timp, prin dezvoltarea permanenta a performantelor individuale, pentru a realiza o crestere reala a calitatii serviciilor medicale prestate.

Furnizorii de educatie medicalã continuã sunt institutii sau organizatii care asigurã managementul acestor forme de educatie, cum ar fi universitãti sau facultãti de medicinã acreditate, institutii de invãtãmant superior medical, institutii cu rol de invãtãmant (Centrul National de Perfectionare Postuniversitara al Medicilor, Farmacistilor, Altui Personal cu Studii Superioare si a Asistentilor Medicali sau/si centrele de pregatire cu rol de formare, recunoscute de MSP prin CNPPMFAPSSAM).

Pentru  educatia medicalã continuã la distantã, furnizorii acreditati pot universitati de medicina sau alte centre cu rol de formare la distanta in colaborare cu o universitate de medicina, in timp ce furnizorii de manifestari stiintifice pot fi -   societatile medicale profesionale; universitatile de medicina legal acreditate; MSP / MEC; Academia de stiinte Medicale; colegiile medicilor judetene sau CMB (pot organiza manifestari stiintifice la nivel local, sprijinind initiativele spitalelor in acest sens); alti furnizori de EMC acreditati de CMR. Persoanele fizice si CMR ( ca for national ) nu pot fi acreditati ca si furnizori de EMC.

Cuantificarea unitatii de creditare a EMC, a numarului de ore sau credite acordate participarii la programele educationale organizate precum si stabilirea criteriilor si standardelor de creditare, se face la nivel national, de catre Comisia Nationala de EMC a CMR. Cererile de creditare se vor depune direct la Consiliul National al CMR sau prin intermediul Colegiilor Judetene cu cel putin 30 de zile anterior debutului acesteia si vor fi insotite de programul detaliat pe ore al cursului sau a manifestãrii. Organizatorii programelor de EMC se obliga sa trimita la departamentului profesional-stiintific al CMR, dupa terminarea programului respectiv, lista participantilor (nume, prenume, cod parafa, specialitatea). Se va avea grija a se inseria certificatele, astfel incat numarul de pe certificat sa corespunda cu pozitia (numarul curent) din liste.

Unitãtile de creditare pentru cursuri si manifestãri stiintifice sunt ORELE EMC, iar pentru publicatii si pentru titlurile profesionale sunt CREDiTELE EMC. Totalizarea punctajului profesional pentru evaluare sau reavizare se realizeazã prin PUNCTE EMC ( cele 3 notiuni fiind echivalente ca valoare a unitãtii de creditare ).

Cauta pe site

utile2

GHID

Cesionare praxis

Vizitatori site

1564794
Azi
Ieri
Saptamana aceasta
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luba trecuta
Total
614
634
7145
1550557
11679
33021
1564794

Your IP: 44.192.95.161
2024-10-11 23:05